viernes, 29 de mayo de 2015

WE ALL LOVE 80'S &90'S




1980
La organització Mundial de la Salud va anunciar la desaparició la virola.
  La virola es una infecció molt greu, que  es transmetia a traves de contacte físic. Per a fer que desapareixera, van vacunar a tota la gent que estiguera infectada.



Es va descobrir el VIH (sida).
Es  una enfermetat  que es contagia per relacions sexuals , per contacte amb la sang , etc.
Els que tenen mes possibilitats de contagiar-se son en els països subdesenvolupats, perquè no hi ha higiene.
En l’actualitat no s’ha descobert una vacuna per a combatir aquesta enfermetat.




MUSICA DELS 1980

Michael Jackson va ser una estrella de pop que va triomfar per tot el mon. Va nàixer el 28 d’agost en 1958. Va començar la seua carrera sent sols un xiquet de 11 anys junt als seus germans en los Jackson Five, amb quins va  llançar temas d’èxit com I Want You Back. Al 1979 va iniciar la seua carrera com a solista amb el disc Off The Wall , i el segon àlbum mes venut en la historia Thriller. Michael, com era un home amb color, es va fer cirurgia per a cambiar el seu color i volia ser blanc. No obstant una excitació d'anestèsics amb altres medicaments va perdre la seua vida en l’any 2009, va ser una gran pèrdua per a tots els seus seguidors.



1981
La IBM va descobrir la primera computadora en la que contenia 64 kilo bites de memòria.
      A partir d’aquest invent, la humanitat va començar a adquirir el control sobre materials, aparells  i energia



La lanzadera espacial va ser el primer orbitador que van enviar al espai amb èxit rebut.



MORTS DE PERSONES IMPORTANTS EN 1981

Bob Marley era un cantant de reggae que era molt conegut i va morir en 1981 a causa de les drogues i per la beguda. 

Natalie Wood, una actriu que amb sols 5 anys va rodar en una pel·lícula titulada Happy land i va triomfar i ser coneguda amb  De ilusion tambien se vive.


1982
Un  Boeing 737 ( avió) es va xocar contra un pont de Washington i a causa d’això van morir 78 persones.

15 jugadors de criquet britànic van ser condemnats per participar de una rebel·lió en Sud-àfrica.

En Washington el Vietnam Veterans Memorial, va inaugurar una cerimònia en commemoració als nord-americans que van perdre la vida en la guerra de Vietnam amb un monument fet en granit gris que porta inscrit els nombres de mes de 58000.

ET va ser una pel·lícula que va triomfar en la taquilla de cinema i va batre tots els records.


1983

Troben un os de dinosaure Baryonyx walkeri.    

-Sony va ser la primera en produir una càmera de vídeo.


-En la estació antàrtica de Vostok es va registrar una temperatura d’uns 89.2º baix cero( la mes baixa de totes les registrades).
En Colòmbia, Popayán (la ciutat blanca) es va produir un sisme de 7graus i 18 segons, que va destruir tota la ciutat i van morir mes de 200persones i mils van quedar ferides                  
-Sally ride va ser la primera dona que va viatjar a l’espai en el Transbordador Challenger         

1984

Van morir en Bhopal (la ciutat de india) mes de 2000 persones a causa de un gas verinós que es va produir en una fabrica.
En Mèxic, va ocórrer una explosió en una planta distribuïdora de gas  que es va estendre i va provocar mes de 200000 morts i va destruir mes de 600 vivendes.
Les XX olimpíades de l’era moderna es van inaugurar en Els Àngels amb la presencia de 140 països  i mes de 6708 esportistes.
Mor en Acapulco (México) el deportista i actor Johnny Weissmüller, uns dels  millors nadadors del mon, que va establir un total de  67 records mundials. Al terminar la seua carrera esportiva es va convertir en el sisè actor en encarnar a Tarzán.

1985

En el oceà Atlantic a 640km al sud de Torranova i amb una profunditat de uns 4000metres una expedició franco-estadounidense troba els restes del transatlàntic britànic Titànic fons al xocar amb un iceberg que va ocórrer en 1912 en un viatge. Van morir unes 1513 persones la gran majoria congelades en les aigües del Atlàntic i van sobreviure unes 700 persones.

El volcán Monte Nevado del Ruiz, en la Cordillera Central de los Andes, en la zona central del oest colombiana,va erosionar en dos ocasions, soterrat amb iode, la ciutat de Armero junt al riu Lagunilla y matant a unes 25.000 persones, entre elles Omayra Sánchez Garzón, una xiqueta de 13 anys.

1896

El 26 d’abril: Es produeix una explosió en el reactor número 4 de la central nuclear de Txernòbil (Unió Soviètica ) , provocant la pitjor catàstrofe nuclear de la història . 135.000 persones seran evacuades i 215.000 reubicades amb posterioritat. A més 30.000 persones moriran en els deu anys següents . Es registrarà una gran contaminació ambiental després d'haver alliberat a l'atmosfera 200 vegades més radioactivitat que les bombes d'Hiroshima i Nagasaki juntes.

16 d’octubre: En coronar el cim del Lhotse , a l'Himàlaia , l'alpinista italià Reinhold Messner es converteix en el primer ésser humà que escala els 14 " vuit mil " de la Terra ( muntanyes de més de 8.000 m sobre el nivell del mar).

1987
22 de febrero: A conseqüència d'una operació de vesícula biliar , mor en un hospital de Nova York, EUA . , L'artista nord-americà Andy Warhol que va exercir un paper crucial en el naixement i desenvolupament del Pop Art.

Dilluns negre: En finances, es denomina «dilluns negre» al dilluns 19 d'octubre de 1987, quan els mercats de valors de tot el món es van desplomar en un espai de temps molt breu . La caiguda va començar a Hong Kong , es va propagar cap a l' oest a través dels fusos horaris internacionals , va arribar a Europa i , finalment , als Estats Units.

1988

14 de Desembre: A Espanya , els sindicats UGT i CCOO convoquen una vaga general que és secundada massiva i pacíficament pels treballadors, el que obliga el govern socialista de Felipe González a retirar la reforma laboral que està proposant ia incrementar la despesa social . El seguiment és superior al 95 % de la població activa.


1989

4 de Juny :Es produeix la matança d'estudiants a la plaça de Tiananmenn a l'ordenar el govern xinès que l'Exèrcit del Poble recuperi , sigui com sigui, la plaça que ha estat presa durant set setmanes per estudiants idealistes que reclamen reformes democràtiques . Quan l'exèrcit arriba a la plaça , gairebé un milió de persones omplen la immensa esplanada bloquejant la seva entrada , el que eleva la tensió i fa que l'exèrcit iniciï la repressió a sang i foc amb els tancs aixafant tot el que s'interposa en el seu camí . El vespre d' aquest infaust dia els morts es comptaran per centenars i els arrestats per milers.

El 9 novembre 1989: queia el Mur de Berlín, un mur d'uns 50 quilòmetres de llarg i 4 d'alt que durant 28 anys va dividir a Berlín Occidental de la República Democràtica Alemanya

( RDA ) . La seva eliminació va significar la fi del règim de la RDA i dels règims comunistes a Europa Oriental.


1990

11 de Febrer:A Sud-àfrica és alliberat Nelson Mandela pel govern del recentment elegit president FW De Klerk , que ha pres mesures per desmantellar l'Apartheid , després de passar 27 anys a la presó. Mandela , membre del Congrés Nacional Africà, sempre ha defensat la resistència pacífica contra l'Apartheid . En 1964 va ser acusat de traïció i sentenciat a complir cadena perpètua a la inhumana presó de Robben Island . Durant tots aquests anys no va ser possible doblegar el seu caràcter i va liderar als seus companys de presidi a un moviment de desobediència per sol·licitar millores en les condicions carceràries . El 1994 Mandela resultarà elegit primer president negre de Sud-àfrica.

Després de detectar una escissió en les files del seu Partit conservador , Margaret Thatcher anuncia la seva dimissió com a primera ministra britànica , càrrec que ha exercit continuadament des del 4 de maig de 1979. El succeirà John Major , en aquest moment ministre d'Hisenda del Gabinet.


No hay comentarios:

Publicar un comentario